Sziasztok kedves olvasóim,

Vagyis csoporttársaim, akik elolvassák. Biztos ezért nem egyéni az oktatásunk, hogy valakit tudjak fárasztani az elmém kósza szüleményeivel :-).

 

Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy egy hete a konyhában jóga óra után megkérdeztem pár társamat, ha piszkálom a „kundulit”, és túl gyorsan emelkedik, akkor mik lehetnek a tünetei. Ezen jót mulattak :-)).Szóval annyira szakértő vagyok, hogy egy hete még a nevét sem tudtam kimondani. Ezért nem vagyok benne teljesen biztos, hogy hasznos lesz más számára e dolgozatom. Számomra biztosan.

A rövid meghatározásokat találtam:

A kundalíni alapfeladat egyébként az, hogy a spirituálisan megérett személyiségben a csakrákon keresztül megnyissa az utat az asztrális és a fizikai test között, vagyis kapocsként működjön magasabb szférák felé.

A kundalini (kígyó) energia a medence környékén lokalizálható az indiai tanítások szerint. Ébredésekor elindul fölfele a test energetikai rendszere csatornáin keresztül (nádik) miközben megnyitja, tisztítja és megvilágosítja a pszichikus központokat vagy csakrákat (Mookerjee, 1982; Muktananda. 1979; Woodroffe, 1964).

 

Érdekes..

 

Az előző sorok leírása és a mostani folytatás között több mint egy hét telt el. Gondolkoztam, olvastam, írtam amit aztán kitöröltem. Tehát nehéznek tűnik. Azért tűnik nehéznek, mert olyan energiák használatáról írok, amit nem ismerek. Nem ismerem, nem tapasztaltam tudatosan.

Elhinni elhiszem, hogy létezik, de nem bizonyosodtam meg róla személyesen, hogy van. Fontos információmorzsa jutott a birtokomba a hétvégi jógatanfolyamon. Érdekesen kezdődött. Biztos nem véletlenül. Nem tudtam reggel időben felkelni, ezért a közös gyakorlást kihagytam. Igyekeztem, nehogy a gyakorlás végén való becsatlakozást is lekéssem, ezért jóval előtte odamentem. Mit csinál egy jóga oktatóképzős, ha várakozni a kell, előreláthatólag minimum fél órát? Örül, hogy nyugton gyakorolhatja a pranajamát. Ez volt eddig a leghosszabb szerintem minimum 45 perc mozdulatlan meditációm. Érdekes volt. Könnyen ment. Látványnak is jó lehetett. Bent a "nyócban", egy gangos bérház legfelső emeletén, a sarokban ültem a lábtörlőn, félig sütött rám a nap, csiviteltek a madarak. A meditálásom vége az volt, hogy hallottam a záró mantrát a mögöttem lévő teremből. Tökéletes volt.

Szerintem eredményezte, hogy sokkal jobban tudtam koncentrálni a délutáni tanításokra. Megragadtak olyan mondatok, amik fölött máskor elsiklottam volna. A megragadtak közül egy nagyon a fülembe cseng.

A legfontosabb nekem az volt, hogy tanárom beszélt arról, hogy a tanító csak azt a tudást és akkor osztja meg a tanítványával, amikor érettnek érzi rá a tanítványt. Én még úgy érzem, hogy a kundalini felébresztéséval kapcsolatban nekem ez messze van.

Ez a mondat, eléggé szöget ütött a fejembe.

Eddig is biztos voltam benne, van komoly célja, mit miért és mikor kell írnunk. Ez az egy mondata, még biztosabbá tett. Biztos vagyok benne, hogy azért megy ez nekem ilyen nehezen, a kundalini felébresztésének negatív oldalait átnéznem, mert rám nézve nagy veszélyt rejt. Az ő szavaival élve, ezeket átgondolva, át tudom folyatni magamon, akkor nem nehéz megírni. Elkezdtem átfolyatni, és szinte érzem  azokat a veszélyeket, amiket rejt magában. Nem könnyű dolog megvizsgálni magad, hogy mi történne, ha egy hatalmas erő azt a feledet kezdené el erősíteni, amelyiket pont eléri.

Az segített az átfolyatásban, amikor olvastam, hogy nem csak a testben, hanem a lélekben, szellemben okozhat nagyon komoly sérüléseket. Ez az, amit úgymond jobban át tudtam folyatni. Elég volt végiggondolni azokat a dolgokat, melyekkel már dolgoztam magamon kis és sok munkával kis részsikereket ártem el. Átgondolni, hogyan viselkednék, ha mindezek visszajönnének a kundalini energiájával megerősítve. Elbírnék vele? Vagy simán meggyőzném magam, hogy ez a helyes út? Tudnék én dönteni? Vagy döntene helyettem az energia? Milyen lenne az, ha visszatérne minden becsvágy, hatalom és pénz iránti vágy, vagy minden testi élvezet hajhászása mondjuk 100 szoros nagyításban egyszerre. Mi lenne, ha csak az önös érdekeim irányítanák a cselekedeteimet? Egy szinte természetfeletti energiával rendelkező ember-szerű, aki „sem embert se istent nem ismer” saját magán kívül? (Itt átfutott rajtam az a gondolat, hogy viccként megjegyzem, hogy a szex hajhászása visszatérne 100 szoros nagyításban az nem lehet rossz. De rájöttem, ez ebben az esetben viccesnek egyáltalán nem lehetne nevezni. Viccnek is rossz.). Vagy akár az, ha ennek az energiának a hatására az értelmi képességeim megnövekednének, most még számomra elképzelhető módon, és ezt a rossz irányban kezdeném el használni. Egy természetfeletti képességekkel „megáldott” valaki, aki hatalom pénz és szex utáni kiolthatatlan vágytól hajtva mindent amit tud, az uralma alá hajt? Telepátiával meg telepszihével felvértezve mi az amit nem tudsz megtenni, ha véletlenül valakit vagy valakiket az befolyásod alá akarsz hajtani?Berlusconival járnék bulizni?

Ez az a változat, ha testem elég erős az elviselésére a feltörő kundalini energiának. Mi történhet akkor, ha még a testem sem bírja el?

Ennek ellenére úgy érzem, elsősorban nem testi épséget veszélyeztető dolgokkal kellene szembenéznem, hanem olyanokkal amit leírtam. Utána valószínű jönnének a testi tünetek is, de itt inkább leállok az átfolyatással.

 

Hál istennek, vagy Varahának :-) ilyenekkel nem a közeljövőben kell megküzdenem, mert nem akarok, és még nincs bennem az a bizalom semmilyen tanító iránt, hogy egy ilyen utazáson elinduljak vele. Hála Varahának, van egy akivel lehet, hogy majd megyek , de addig még nagyon sokat kell dolgoznom magamon. Azon, hogy alkalmas legyek rá. És közel sem biztos, hogy az a tanító el fog viselni addíg :-).

 

Namaste

Yogirandus

Köszönet azért, hogy abból a gondolatból, hogy„...A Kundalini minden egyes ember személyes édesanyja, aki szereti gyermekét, és alig várja, hogy megadhassa neki a második születést. Megért minket, felemelkedik, amikor az Isteni Valósággal találkozik, és áthatol a kutacs területén... sikerült eljutnom oda, hogy azért ez egy igen éles kétélű fegyver, és amíg nem vagyok elég erős és kiképzett a forgatására, könnyen levághatom akár az ujjaimat, vagy a fülem, de talán még a fejemet is. Vagy habanero, ami ételben élvezhetően csíp, de az hirtelen nagy adagban kínszenvedés.